Einkaufswagen (0)
Welschriesling slo

2022 Laški rizling

Belo vino

7.90

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna limonasto rumena, klasična za mladostno štajersko vino. Cvetica je umirjena, sadna, hruške, jabolka, po dobrem letu dni še vedno deluje mladostno s simpatično noto po firnežu, grenivki, in belem cvetju. V ustih je popolnoma suho, tekstura je zaradi simpatične vsebnosti CO2 ter visoke mere kislin živahna. Kljub lahkotnejšemu in vitkemu telesu ponudi dokaj intenziven, predvsem pa okusen karakter. Leto dni dodatno zorenja mu je pomagalo, da se je malce umirilo od potencialno pretirane živahnosti. Zaključi se v srednje dolgem, umirjene, pookusu , ki povabi k naslednjemu požirku. Prav lep laški.

Laški rizling 2022 ni izbirčen, poda se k vsaki hrani, tudi h kakšni malce zahtevnejši. Ker je lažjega telesa je hkrati tudi izvrstno vino, primerno za mnogotere priložnosti, kot so pikniki, zabave oz. za vsakdanje gurmanske užitke. Zelo dober aperitiv.

Zima letnika 2022 je bila mila, brez posebnosti in snega. Februarja in marca se je ohladilo, tako da brstenje ni bilo prezgodnje. Pomladi se je prijetno otoplilo, padavin je bilo dovolj, cvetenje se je pričelo 1. junija in je potekalo počasi, nemoteno. Poletje je bilo vroče. Zaradi dolgotrajnega suhega in vročega vremena je bilo dozorevanje grozdja pospešeno. Konec avgusta se je ohladilo, s trgatvijo smo začeli zelo zgodaj. Potekala je hitro in brez težav. Grozdje je bilo odlično, po količini in kakovosti zelo podobno odličnemu letniku 2021.

  • laški rizling: 100%

Vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 11,00 % vol.
  • Kislost: 5,53 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 3,2 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Ta hip v polni formi, najboljši bo v svojem prvih letih, a zelo dober bo vsaj 4-5 let tja do konca leta 2028.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica