Einkaufswagen (0)
Renski rizling1

2018 Renski rizling

Belo vino

10.50 €

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlato rumena. Cvetica je srednje poudarjena, s sadnimi notami marelic, breskev ananasa in limete, ki so pospremljene z zaznavami po mokrem kamenju, kremenu. Zelo suho v ustih, srednjega telesa, kisline so višje, dokaj zmerne za renski rizling. Zaznamo živahnost zaradi raztopljenega ogljikovega dioksida, okus v ustih je lepo izražen – bolj kot cvetica – in pove, da je vino še zelo mlado. Z lepim dolgim sortnim zatonom.

Odličen aperitiv, imeniten z delikatnimi in lahkimi ribjimi jedmi, škampi, kozicami, sušijem. Zaradi živahne kisline in nežne arome s zelo dobro se znajde tudi v družbi solat, zelenjavnih jedi, ter ob ne preveč pikantni azijski hrani.

  • renski rizling : 100%

Letnik 2018 je zaznamoval močan napad peronospore v juniju kateremu pa je sledilo toplo in suho poletje. Dež v začetka septembra je prisilil vinarje, da so zaradi gnilobe nekoliko pohiteli s trgatvijo pri ranih sortah. Toplo in suho nadaljevanje septembra je omogočilo da so vinogradniki lahko počakali s trgatvijo do polne zrelosti. Vina letnika 2018 imajo v naši kleti poudarjene kisline, alkoholne stopnje so nižje, sortne značilnosti.

vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 12,50 % vol.
  • Kislost: 6,07 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,6 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Še nekoliko mlad. Popiti med 2020-2026.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica