Einkaufswagen (0)
Renski rizling1

2021 Renski rizling

Belo vino

11.20

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlato rumena. Cvetica je nežnejša, sadna mladostna. Zrela, sočna marelica, kresilni kamen, ščepec medu, belo cvetje ter minerala nota se fino prepletajo v pester, ubran splet. Sprva zadržana cvetica iz minute v minuto pokaže večjo pestrost. Zelo suho v ustih, vsebnost kislin je zgodovinsko med najvišjimi in zelo značilna za letnik 2021. Pester in precej intenziven okus v ustih je verna kopija arom v cvetici. Lažjega telesa, napet. Prav lepo napolni usta z aromo in se zaključi v daljšem zatonu. Klen, suh renski rizling.

Odličen aperitiv, imeniten z delikatnimi in lahkimi ribjimi jedmi, škampi, kozicami, sušijem. Zaradi živahne kisline in nežne arome s zelo dobro se znajde tudi v družbi solat, zelenjavnih jedi, ter ob ne preveč pikantni azijski hrani.

  • renski rizling : 100%

Po letnikih 2019 in 2020, je letnik 2021 tretji po vrsti, v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina letnika 2021 izražajo nenavadno kombinacijo višjih alkoholnih stopnje ob prepoznavno visokih, »štajerskih« kislinah. Sortne značilnost so odlično izražene. Gre za izjemen letnik, vina pa imajo velik potencial staranja.
Trgatev: ročno trgano

vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

Še nekoliko mlad. Popiti med 2023-2030.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica