Einkaufswagen (0)
ChardonnayV slo

2019 Chardonnay “V”

Belo vino

28.00

Vklj. 22% DDV

Po letnikih 2008, 2011, 2015 in 2017 je to peti chardonnay iz linije »V«.

Barva je globoka, zlatorumena. Cvetica je poudarjena, najprej zaznamo fine note zorenja v hrastovih sodih, vaniljo, karamelo, maslo, pražen lešnik zrele breskve. Pestro, prepleteno.

Zelo suh v ustih, z višjo mero kislin, ki vino dvignejo. Ob polnosti preseneti zmerna, umerjena alkoholna stopnja. Tekstura je prijetno oljnata, karakter v ustih pa ponudi lep preplet nekoliko dozorelih zaznav ter obilico okusa. Nekoč je bil »V« (pre)bogat, krepak, danes ponudi ob zmerni zrelosti obilo okusa ter  kompleksen karakter. Odličen, polnokrvni chardonnay za najbolj slavnostne priložnost in kulinarična razvajanja, ki ga bomo zelo težko osvojili z enim zamahom. Slan, zelo dolg.

Morski sadeži na žaru, ribe na žaru, školjke, belo meso, glavne jedi z okusnimi omakami.

  • chardonnay: 100 %

Hladna meseca april in maj sta napovedala nekoliko kasnejšo trgatev, a vroč junij je kazal, da bo skoraj vse nadoknadil. Trgatev se je za pozne sorte kljub temu prevesila krepko v oktober. 2019 je bil količinsko obilen, kakovost vin pa je zelo odvisna od spretnosti vinarja. V naši kleti smo z rezultati zelo zadovoljni. Dobili smo klasična štajerska vina z lepimi, pestrimi  sortnimi aromami in zelo zmernimi alkoholnimi stopnjami.

24 mesecev v novih in rabljenih 600 l lesenih sodih iz francoskega hrasta. Zorelo na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 13,50 % vol.
  • Kislost: 5,69 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,2 g/l
  • Vrsta zamaška: Pluta

Trenutno v odlični formi, še mladosten. Spiti med 2023 in 2033.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica