Einkaufswagen (0)
CHARDONNAY VAJGEN 2

2020 Chardonnay Vajgen

Belo vino

16.00

Vklj. 22% DDV

Barva je srednje globoka zlatorumena. Cvetica je dokaj zadržana. Po suhih zeliščih, maslu, nekoliko na zaprti strani, pustite mu, da se odpre. Zelo suho, krepkejše, z obilico zrelih kislin, ki mu dajejo svojevrsten pečat. Živahno in oljnato obenem. V ustih ponudi obilo napetosti okusa ter vztrajnosti, ki se prevesi v zelo dolg pokus. Chardonnay, ki noče izstopati, ampak bo jedem nudil krasno podporo. Nekje med eleganco 2018 ter krepkostjo 2017. Dajte mu čas, ne igra na prvo žogo in naj ne bo prehladen.

Srednje bogate jedi z nekaj več teksture, kot so piščančja rolada, dunajski zrezek, testenine s svinjino, bela riba na  žaru, romb, grdobina, školjke …

  • chardonnay: 100 %

Po letniku 2019, je letnik 2020 drugi po vrst v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina izražajo nizke do zmerne alkoholne stopnje, višjo kislost in lep sorten karakter, skratka vse tisto po čemer so vina iz Štajerske znana. Ponovno lahko govorimo o klasičnem letniku za Štajerska vina.

18 mesecev v rabljenih 3500 l lesenih sodih iz slavonskega lesa. Zorelo na finih drožeh.

  • Alkoholna stopnja: 13,50 % vol.
  • Vsebnost kislin: 6,34 g/l
  • Ostanek nepovretega sladkorja: 1,7 g/l
  • Zamašek: pluta

Trenutno v odlični formi, blizu vrhunca. Spiti med 2023 in 2028.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica