Einkaufswagen (0)
SIPON ILOVCI 2007 1170 1

2019 Šipon Ilovci

Belo vino

16.00

Vklj. 22% DDV

Srednje globoke zlato rumene barve. Cvetica je umirjena, fina, raznolika. Belo cvetje, maslo, glog, , kanček po ožganem lesu, karameli, vsega ravno prav, kljub letom zelo mladostno. Lahko bi rekli elegantno, v slogu burgundskih belih vin.

Vino je suho, srednjega telesa, tekstura je prijetno oljnata, Kisline, ki so na višji strani hitro povedo, da gre za hladen okoliš ter sorto, ki tovrstno kislino čudovito izrazi. Karakter v ustih je še bolj razkošen kot cvetica. Vino je polnega okusa, z obilico napetosti, slanosti in vztrajnosti. Prvovrsten izraz zrelega šipona iz odlične lege in klasičnega letnika. Za v arhivo!

sveži ali rahlo popečeni morski sadeži, kot je Jakobova pokrovača, solate z mehkimi siri kot je camembert, riba na žaru.

  • šipon: 100 %

Hladna meseca april in maj sta napovedala nekoliko kasnejšo trgatev, a vroč junij je kazal, da bo skoraj vse nadoknadil. Trgatev se je za pozne sorte kljub temu prevesila krepko v oktober. 2019 je bil količinsko obilen, kakovost vin pa je zelo odvisna od spretnosti vinarja. V naši kleti smo z rezultati zelo zadovoljni. Dobili smo klasična štajerska vina z lepimi, pestrimi  sortnimi aromami in zelo zmernimi alkoholnimi stopnjami.

18 mesecev v velikih sodih 3500L iz slavonskega hrasta. Zorenje na drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 12,00 % vol.
  • Kislost: 5,34 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 0,9 g/l
  • Vrsta zamaška: Pluta

Ta hip v polni formi, v kateri bo zdržal vsaj še kakšnih 10 let, krepko preko leta 2030.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica