Einkaufswagen (0)
Renski rizling M

2012 Renski rizling "M"

Belo vino

15.00 €

Vklj. 22% DDV

Globlja zlatorumena barva nakazuje nekajletno dozorevanje. Ob vrtenju kozarca nakaže nekaj več teksture, po robovih kozarca se pojavijo solzice. Poudarjeno in dozorela cvetica takoj razkrije, da je bil večji del grozdja obdarjen z žlahtno gnilobo in da se je trgatev odvijala v pozni jeseni. Spominja na med, medenjake, zrele in suhe marelice, suhe fige, žlahtno plesen. Suho v ustih, krepkejšega, skorajda krepkega, bogatega telesa, oljnata tekstura lepo napolni usta. Kisline so sorti navkljub zmerne. Vino je vztrajno, tako v ustih kot v pookusu. Slogovno gre za precej ekstremen primerek renskega rizlinga »M«, ki ne skriva svoje predikatne narave. Hoja po robu. Slog renskega rizlinga, kjer se tehtnica med eleganco ter intenzivnostjo in močjo nagne v prid slednjih dveh.

Ujel se bo k dozorelim sirom z žlahtno plesnijo ali k bogatejšim jedem iz belega mesa, ribam, morskimi sadeži na žaru, foie gras.… Postrezite raje kakšno stopinjo toplejšega kot svežega renca (8-10°C).

  • renski rizling : 100 %

2012 je bil topel in zgodnji letnik, dokaj roden, grozdje pa zrelo in zdravo. Zelo podoben letniku 2011, a z nekoliko nižjimi alkoholnimi stopnjami in višjo vsebnostjo kislin.

ročno trgano, »pozna trgatev«, grozdje delno napadeno z žlahtno gnilobo. Vinograd: Pekel.

18 mesecev v sodih iz nerjavečega jekla. Ležanje na finih drožeh, mešanje.

  • Vsebnost alkohola: 13,50 % vol.
  • Kislost: 5,67 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 5,90 g/l
  • Vrsta zamaška: Pluta

Ta hip v polni formi, v kateri bo zdržal vsaj še do leta 2027.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica