Einkaufswagen (0)
2018 Renski rizling “M”
Renski rizling M

2018 Renski rizling “M”

Belo vino

17.50

Vklj. 22% DDV

Je srednje globoke zlatorumene barve, ki nakazuje tako zrelost grozdja kot dozorevanje. Ob vrtenju opazimo da premore nekaj več teksture. Cvetica je srednje poudarjena, manj dozorela in medena kot pri prejšnjih izvedbah, z več živahnosti. Zrele marelice in breskve so prva asociacijam, zaznati je tudi manjši delež žlahtne gnilobe, ki doda h kompleksnosti. Lipovina, kosmulja, ananas, tudi med.  V ustih je suho, z bogatejšim telesom, ki je dobro podprto z lepo mero kislin. Pokončno! Z obilo intenzivnosti in okusa. Okus v ustih je fin, slojevit,  razkošen. Pester pač. Z dolgim zatonom, ki povabi k »še«! Slogovno gre za precej bolj umirjeno, fokusirano vino v primerjavi s predhodnik. Gotovo najboljši renski iz linije »M« do sedaj!

Ujel se bo k dozorelim sirom z žlahtno plesnijo ali k bogatejšim jedem iz belega mesa, ribam, morskimi sadeži na žaru, foie gras.… Postrezite raje kakšno stopinjo toplejšega kot svežega renca (8-10°C).

  • renski rizling : 100 %

Letnik 2018 je zaznamoval močan napad peronospore v juniju kateremu pa je sledilo toplo in suho poletje. Dež v začetka septembra je prisilil vinarje, da so zaradi gnilobe nekoliko pohiteli s trgatvijo pri ranih sortah. Toplo in suho nadaljevanje septembra je omogočilo da so vinogradniki lahko počakali s trgatvijo do polne zrelosti. Vina letnika 2018 imajo v naši kleti poudarjene kisline, alkoholne stopnje so nižje, sortne značilnosti so jasne.

ročno trgano, »pozna trgatev«, grozdje delno napadeno z žlahtno gnilobo. Vinograd: Pekel.

18 mesecev v sodih iz nerjavečega jekla. Ležanje na finih drožeh, mešanje.

  • Vsebnost alkohola: 13,50 % vol.
  • Kislost: 6,05 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 2,2 g/l
  • Vrsta zamaška: Pluta

Najboljše bo med 2022 in 2032.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica