Einkaufswagen (0)
Welschriesling slo

2021 Laški rizling

Belo vino

7.50 €

Vklj. 22% DDV

Barva je srednje intenzivna limonasto rumena. Cvetica je srednje poudarjena, sadna. Zrela rumena jabolka, zrele hruške, kanček mokrega kamna. Odprto, mladostno, nemirno. V ustih je popolnoma suha, tekstura je zaradi simpatične vsebnosti CO2 ter višje mere kislin živahna. Profil v ustih je nepričakovano bohoten za razmeroma nežno aromatično sorto. Grenivka, limona ter nekoliko kvasne note lepo razširijo profil. Zaključi se v presenetljivo dolgem, živahnem zatonu. Izvrstno poletno vino.

Laški rizling 2021 ni izbirčen, poda se k vsaki hrani, tudi h kakšni malce zahtevnejši. Ker je lažjega telesa je hkrati tudi izvrstno poletno vino, primerno za mnogotere priložnosti, kot so pikniki, zabave oz. za vsakdanje gurmanske užitke. Zelo dober aperitiv.

Po letnikih 2019 in 2020, je letnik 2021 tretji po vrsti, v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina letnika 2021 izražajo nenavadno kombinacijo višjih alkoholnih stopnje ob prepoznavno visokih, »štajerskih« kislinah. Sortne značilnost so odlično izražene. Gre za izjemen letnik, vina pa imajo velik potencial staranja.

  • laški rizling: 100%

Vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 12,50 % vol.
  • Kislost: 5,86 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,4 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Ta hip v polni formi, najboljši bo v svojem prvih letih, a zelo dober bo vsaj 4-5 let tja do konca leta 2025.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica