Einkaufswagen (0)
TRAMINEC slo

2018 Traminec

Belo vino

9.90 €

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna limonasto zlatorumena. Cvetica je, kot se za sorto spodobi, poudarjena, sadna, mladostna, z minimalnimi znaki dozorevanja. Zaznamo klasične sortne zaznave kot je sta vrtnica in liči ter zrele rumene sadeže, tudi med in muškatni orešček.
Zelo suho, srednjega telesa in dokaj visokih kislin za traminec. Uravnoteženo. V ustih prepriča kompleksen sortni karakter, ki obenem še ponudi rahlo slano noto ter lepo mero intenzivnosti, ki se zavleče v dolg in prijetno aromatičen pookus. Štajerska klasika.

Solate s pikantnimi omakami, piščanec s karijem, pikantne jedi kot je na primer azijska. Za aromatični užitek v dvoje ali pa kar tako. V vrhunski restavraciji na Nizozemskem ga postrežejo rahlo dimljeni morski ribi (kokot), z melono, verbeno, algami, ostružki limoninega sladoleda in sakejem.

  • dišeči traminec : 100%

Letnik 2018 je zaznamoval močan napad peronospore v juniju kateremu pa je sledilo toplo in suho poletje. Dež v začetka septembra je prisilil vinarje, da so zaradi gnilobe nekoliko pohiteli s trgatvijo pri ranih sortah. Toplo in suho nadaljevanje septembra je omogočilo da so vinogradniki lahko počakali s trgatvijo do polne zrelosti. Vina letnika 2018 imajo v naši kleti poudarjene kisline, alkoholne stopnje so nižje, sortne značilnosti so jasne.

v nerjavnih cisternah, 6 mesecev na drožeh

  • Vsebnost alkohola: 12,50 % vol.
  • Kislost: 5,87 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,5 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Še mlad, verjamemo, da bo nekaj časa še pridobival na teksturi in kompleksnosti. Popiti med 2020-2024.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica