Einkaufswagen (0)
Welschriesling slo

2020 Laški rizling

Belo vino

7.50 €

Vklj. 22% DDV

Barva je srednje intenzivna zlatorumena. Cvetica mladostna, umirjena. Spominja na kontinentalno sadje kot sta jabolko, hruška, ter na limone. Tudi malce pikantno v smeri cimeta. V ustih je suho, lažjega telesa ter lepo mero zrelih kislin, ki pokažejo poreklo tega vina. Karakter v ustih se prijetno razširi in je še bolj zgovoren kot je bila cvetica. Prijetnega okusa z lepim, jasnim, dolgim zaključkom. Prav dobra štajerska klasika.

Laški rizling 2020 ni izbirčen, poda se k vsaki hrani, tudi h kakšni malce zahtevnejši. Ker je lažjega telesa je hkrati tudi izvrstno poletno vino, primerno za mnogotere priložnosti, kot so pikniki, zabave oz. za vsakdanje gurmanske užitke. Zelo dober aperitiv.

Po letniku 2019, je letnik 2020 drugi po vrst v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina izražajo nizke do zmerne alkoholne stopnje, višjo kislost in lep sorten karakter, skratka vse tisto po čemer so vina iz Štajerske znana. Ponovno lahko govorimo o klasičnem letniku za Štajerska vina.

  • laški rizling: 100%

Vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 11,50 % vol.
  • Kislost: 5,99 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,5 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Ta hip v polni formi, najboljši bo v svojem prvem letu, a zelo dober še leto ali dve, tja do konca leta 2024.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica