Einkaufswagen (0)
Benedict white 3

2020 Benedict White

Belo vino

7.50 €

Vklj. 22% DDV

Benedict White je klasična štajerska zvrst lokalnih in mednarodnih sort. Laški rizling in šipon dajeta svežino, zrele kisline ter regionalni značaj, sivi pinot daje telo, sauvignon, in traminec pa poskrbita za aromatično širino ter mednarodni pridih.

Vino je nežne zlato rumene barve. Cvetica je mladostna in živahna z jasno, dominantno sadno noto, ki spominja na jabolka, hruške pa tudi tropske sadeže. Dokaj zrelo in sveže obenem. V ustij je suho, lažjega telesa, z jasnimi  kislinami in obilo svežine in živahnosti, ki se od tovrstnega sloga pričakuje. V ustih premore lep sadno naboj, ki se razpelje v daljši zaton. Klasičen primer, kako si v naši hiši predstavljamo vino vstopnega cenovnega razreda, ki ponudi veliko okusa za zelo zmerno ceno.

Benedict White 2020 je vino za vsakdanje priložnosti. Ponudimo ga k enostavnejšim jedem, odličen je za piknike, jedi na žaru, suhe mesnine ali kot poletno vino. Hkrati je dovolj okusno,  uravnoteženo in resno vino, da ga lahko ponudite tudi ob nekoliko zahtevnejših priložnostih in seveda kot hišno vino v restavraciji.

  • sivi pinot : 35%
  • laški rizling: 30%
  • šipon: 30%
  • traminec: 5%

Po letniku 2019, je letnik 2020 drugi po vrst v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina izražajo nizke do zmerne alkoholne stopnje, višjo kislost in lep sorten karakter, skratka vse tisto po čemer so vina iz Štajerske znana. Ponovno lahko govorimo o klasičnem letniku za Štajerska vina.

v nerjavečih cisternah

  • Vsebnost alkohola: 12,00 % vol.
  • Kislost: 5,89 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,5 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Najboljši v svojem prvem letu, po naših izkušnjah zelo dober še leto ali dve. Popiti med 2022 in 2024.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica