Einkaufswagen (0)
SAUVIGNON VAJGEN 1170 novo 1

2017 Sauvignon Vajgen

Belo vino

16.00

Vklj. 22% DDV

Sauvignon Vajgen prihaja iz zelo strmega istoimenskega vi-nograda v neposredni bližini kleti v Jarenini. Po zorenju v no-vih in rabljenih barikih je pridobil globljo zlatorumeno barvo. Cvetica je poudarjena, dišeča, opazimo polno zrelost grozdja sorte sauvignon. Po tropskih sadežih – mangu, pa-paji, pasijonki, nekoliko po karameli, medu, kosmulji, tudi po suhih zeliščih, paradižnikovem listu. Suho v ustih, zmernih kislin, krepkega telesa, intenzivnega okusa. Čvrst, možat, to-pel sauvignon, ki izkazuje polno zrelost grozdja in nežne note zorenja v lesu. Daljši, z dobrim srednjeročnim potenci-alom zorenja.

Izdatno telo in intenziven okusa zahtevata prav takšno spremljavo. jedi z šparglji ali z zelenjavo, še posebej kadar so vsebujejo bogatejše omake. Poskusite lahko tudi rahlo dimljeni postrv ali lososa.

  • sauvignon: 100 %

Letnik 2017 je prinesel zelo toplo poletje in hitro trgatev. Sredi septembra se je pričelo daljše obdobje, ki ni bilo pogodu poznim sortam, ki so dale precej manj pridelka. Zahteven a dober letnik za bele aromatične sorte.

18 mesecev v rabljenih 3500 l lesenih sodih iz slavonskega lesa . Zorelo na finih drožeh.

 

  • Vsebnost alkohola: 14,50 % vol.
  • Kislost: 5,91 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,7 g/l
  • Vrsta zamaška: Pluta

Ta hip v polni formi. Popiti med 2020 in 2025.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica