Einkaufswagen (0)
rose MF 2019 1 2

2020 Modra frankinja rosé

Rosé

11.20

Vklj. 22% DDV

Po letniku 2019 gre za našo drugo izvedbo roseja iz modre frankinje. Verjamemo, da smo od lani storili korak naprej.

Barva je nežna rožnata z lepim sijajem. Cvetica je mladostna, živahna in spominja na sveže rdečkaste sadeže – maline, jagode, tudi kanček pikantnih not se najde. Živahno, mladostno, vabljivo.

Suho v ustih, lažjega do srednjega telesa z zmerno intenzivnim nabojem v ustih, ki je verna kopija zaznav v cvetici. Na otip rahlo zaznamo svežino mehurčkov. Gre za prav lep, piten nekompliciran, a vse prej kot enostaven rosé, s katerim se lahko zelo hitro spoprijateljite.

Čeprav gre za vino, ki lahko odlično služi kot aperitiv ter kot spremljava večini hladnih jedi, gre za vino trenutka, ki ga bomo pili v dobri družbi, na terasi, na plaži, smučišču, kjerkoli, kadarkoli…

  • modra frankinja: 100%

Po letniku 2019, je letnik 2020 drugi po vrst v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina izražajo nizke do zmerne alkoholne stopnje, višjo kislost in lep sorten karakter, skratka vse tisto po čemer so vina iz Štajerske znana. Ponovno lahko govorimo o klasičnem letniku za Štajerska vina.

v nerjavečih cisternah

  • Vsebnost alkohola: 11,50 % vol.
  • Kislost: 6,94 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 2,8 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Rosé 2020  vsekakor želi, da ga popijemo svežega, ko še premore obilico mladosti.

Popiti v letu 2022 ali 2024.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica