Einkaufswagen (0)
Modra frankinja sveža 1

2019 Modra Frankinja

Rdeče vino

11.20

Vklj. 22% DDV

Predstavljamo vam naš prvenec – mlado, svežo modro frankinjo.
Barva je nežnejša rubinasta z nekaj vijoličnega odtenka. Cvetica je sadna, mladostna, živahna. Spominja na sveže jagode, rdečkaste gozdne sadeže, maline, tudi kanček pikantnosti značilne za modro frankinjo se najde.
V ustih je zelo suho, lažjega telesa, taninov je malo, živahnih kislin nekoliko več. Gre za slog mladostne modre frankinje od katere zahtevamo svežino in obilico sadnosti od prvega vonjanja do zatona. Vse to dobimo servirano v veliki meri. Kot kompakten rosé v rdeči rubinasti preobleki. Simpatično, pitno in dobro. Za vsak dan.

Odlično se bo ujela s suhimi mesninami ter celo vrsto carpacciov. Za piknik in žar si težko omislimo boljšega kompanjona. Vino, ki ga bomo pili v dobri družbi, na terasi, na plaži, smučišču, kjerkoli, kadarkoli….

  • Modra frankinja: 100 %

Hladna meseca april in maj sta napovedala nekoliko kasnejšo trgatev, a vroč junij je kazal, da bo skoraj vse nadoknadil. Trgatev se je za pozne sorte kljub temu prevesila krepko v oktober. 2019 je bil količinsko obilen, kakovost vin pa je zelo odvisna od spretnosti vinarja. V naši kleti smo z rezultati zelo zadovoljni. Dobili smo klasična štajerska vina z lepimi, pestrimi sortnimi aromami in zelo zmernimi, celo nizkimi alkoholnimi stopnjami.

v nerjavečih cisternah.

  • Vsebnost alkohola: 12,50
  • Kislost: 5,50 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,3 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Vino želi, da ga popijemo svežega, ko še premore obilico mladosti. Popiti med 2020 in 2022.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica