Einkaufswagen (0)
sivi pinot r 1 1

2017 Sivi pinot “R”

Belo vino

26.00 €

Vklj. 22% DDV

Po letnikih 2008, 2011 in 2015, je letnik 2017 četrti v seriji sivih pinotov »R«, pri čemer črka »R« pomeni začetno črko lege, kjer je dozorel.
Ponaša se z globljo, zlatorumeno barvo. Cvetica je srednje poudarjena. Izraziti sortnost ni prva naloga tega možatega vina, pestrost pač. Zaznamo vonjave po maslu, belem cvetju, medu, lipi, mokrih kamnih, sočnih rumenih sadežih, zrelih rdečih jabolkih ter lupinah pomaranč. Nežne note vanilje lepo zapolnjujejo celotno cvetico. Polno, sočno, mogočno, a še vedno elegantno.
V ustih je suh in krepak. Premore prepričljivo štajersko kislino, ki skupaj s krepkim telesom ter oljnato in obenem čvrsto teksturo tvori lepo zaokroženo sliko. Navkljub krepkemu telesu in višji stopnji alkohola premore živahnost. Intenziven, okusen in dolg, odličen kulinarični spremljevalec.
Nekoliko manj aromatičen kot letnik 2015 a bolj čvrst in živahen. Sivi pinot, ki je po značaju povsem svoj in ponovno lahko zapišemo – sivi pinot z velikim »S«.

Krepkejše glavne jedi z bogatimi omakami.

  • sivi pinot: 100 %

Letnik 2017 je prinesel zelo toplo poletje in hitro trgatev. Sredi septembra se je pričelo daljše obdobje, ki ni bilo pogodu poznim sortam, ki so dale precej manj pridelka. Sivi pinot je dozorel v polnosti.

Radomerje

24 mesecev v novih in rabljenih 600 l lesenih sodih iz slavonskega lesa. Zorelo na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 13,50 % vol.
  • Kislost: 4,78 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,40 g/l
  • Vrsta zamaška: Pluta

Spiti med 2020-2028.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica