Einkaufswagen (0)
TRAMINEC

2018 Traminec polsladko

Sladko vino

9.00 €

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlatorumena. Cvetica je poudarjena, sadna, mladostna. Sprva spomni na vrtnice, liči in sočne zrele hruške. V nadaljevanju vonjanja najdemo še med, muškatni orešček, prezrel ananas …
V ustih je slajše – ravno prav sladko, lažje, s teksturo, ki oblije jezik in zmernimi kislinami, ki jih dovolj, da vino deluje uravnoteženo in hkrati ne toliko, da bi vznemirile ljubitelje slajših vin. Dokaj lahkotno, a intenzivnega in pestrega okusa, tudi v ustih poseduje aromatični naboj, ki se poda lepo zrelemu tramincu. Z daljšim zaključkom.

Solate s pikantnimi omakami, piščanec s karijem, pikantne azijske jedi ter ne preveč sladke sadne sladice. Za aromatični užitek v dvoje kar tako. V vrhunski restavraciji na Nizozemskem ga postrežejo rahlo dimljeni morski ribi (kokot), z melono, verbeno, algami, ostružki limoninega sladoleda in sakejem.

  • dišeči traminec : 100 %

Letnik 2018 je zaznamoval močan napad peronospore v juniju kateremu pa je sledilo toplo in suho poletje. Dež v začetka septembra je prisilil vinarje, da so zaradi gnilobe nekoliko pohiteli s trgatvijo pri ranih sortah. Toplo in suho nadaljevanje septembra je omogočilo da so vinogradniki lahko počakali s trgatvijo do polne zrelosti. Vina letnika 2018 imajo v naši kleti poudarjene kisline, alkoholne stopnje so nižje, sortne značilnosti.

v nerjavečih cisternah

  • Vsebnost alkohola: 11,50 % vol.
  • Kislost: 5,93 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 18,6 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Še mlad, verjamemo, da bo nekaj časa še pridobival na teksturi in kompleksnosti. Popiti med 2020-2024.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica