Einkaufswagen (0)
TRAMINEC

2022 Traminec polsladko

Sladko vino

11.20

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlatorumena. Cvetica je mladostna, simpatično sadna, sortnost je dokaj jasno nakazana. Liči, breskev. Slajše v ustih, z lepo mero kislin ter jasno svežino, tudi zaradi fino raztopljenega CO2.

Lepo usklajeno s srednje dolgim zatonom.

Solate s pikantnimi omakami, piščanec s karijem, pikantne azijske jedi ter ne preveč sladke sadne sladice. Za aromatični užitek v dvoje kar tako. V vrhunski restavraciji na Nizozemskem ga postrežejo k rahlo dimljeni morski ribi (kokot), z melono, verbeno, algami, ostružki limoninega sladoleda in sakejem.

  • dišeči traminec : 100 %

Zima letnika 2022 je bila mila, brez posebnosti in snega. Februarja in marca se je ohladilo, tako da brstenje ni bilo prezgodnje. Pomladi se je prijetno otoplilo, padavin je bilo dovolj, cvetenje se je pričelo 1. junija in je potekalo počasi, nemoteno. Poletje je bilo vroče. Zaradi dolgotrajnega suhega in vročega vremena je bilo dozorevanje grozdja pospešeno. Konec avgusta se je ohladilo, s trgatvijo smo začeli zelo zgodaj. Potekala je hitro in brez težav. Grozdje je bilo odlično, po količini in kakovosti zelo podobno odličnemu letniku 2021.

v nerjavečih cisternah

  • Vsebnost alkohola: 10,00 % vol.
  • Kislost: 5,1 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 28,4 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Še mlad, verjamemo, da bo nekaj časa še pridobival na teksturi in kompleksnosti. Popiti med 2022-2028.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica