Einkaufswagen (0)
TRAMINEC

2021 Traminec polsladko

Sladko vino

10.50 €

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlatorumena. Cvetica je mladostna, izražena, z jasno, pestro noto vrtnice in ličija. V ozadju najdemo muškatni orešček, cimet, zrelo jabolko. Sočno in vabljivo.

Jasen ostanek sladkorja se prav dobro ujame z zmerno  mero kislin. Lažjega telesa z obilico živahnosti. V ustih premore jasen sortni karakter, ki je intenziven, pookus pa dolg. V ustih ostane skorajda minuto. Vrhunsko vino, ki se bo čudovito ujelo s kopico jedmi.

Solate s pikantnimi omakami, piščanec s karijem, pikantne azijske jedi ter ne preveč sladke sadne sladice. Za aromatični užitek v dvoje kar tako. V vrhunski restavraciji na Nizozemskem ga postrežejo z rahlo dimljeni morski ribi (kokot), z melono, verbeno, algami, ostružki limoninega sladoleda in sakejem.

  • dišeči traminec : 100 %

Po letnikih 2019 in 2020, je letnik 2021 tretji po vrsti, v katerem so se trgatve na Štajerskem zavlekle pozno v oktober. Gre za neke vrste vrnitev v klasične razmere iz konca prejšnjega stoletja. Vina letnika 2021 izražajo nenavadno kombinacijo višjih alkoholnih stopnje ob prepoznavno visokih, »štajerskih« kislinah. Sortne značilnost so odlično izražene. Gre za odličen letnik, vina pa imajo velik potencial staranja.

v nerjavečih cisternah

  • Vsebnost alkohola: 11,50 % vol.
  • Kislost: 5,1 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 19,9 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Še mlad, verjamemo, da bo nekaj časa še pridobival na teksturi in kompleksnosti. Popiti med 2022-2028.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica