Einkaufswagen (0)
DVERI PAX BRUT ROSE 100ppi 1 1

2018 Penina DP brut rosé

Peneče vino,Rosé

15.00

Vklj. 22% DDV

Barva je nežnejša rožnato-oranžna. Cvetica je fina, umirjena, zrela in diskretna. Prijetne kvasne note so prva zaznava, sledi belo cvetje, suhe začimbe, seno, skorja kruha, tudi sled kave. Ko so še nekoliko odpre ponudi še jagodo. Z lepo širino in jasno prezenco.
Penina deluje zelo suho v ustih, kar mu omogoča, da v ospredje stopijo prijetno odrezave kisline, ter sadni naboj. Višja mera kislin dodatno pripomore k občutku živahnosti in pokončnosti, Intenzivnega okusa, ki se v ustih zdi še kompleksnejši kot je obetala cvetica. Penjenje je prijetno, četudi nekoliko obilnejše. Lažjega telesa in polnega okusa z dolgim živahnim pookusom, ki traja skoraj minuto.

Lahko ga ponudimo kot aperitiv, čeprav bo za te namene DP Brut Šipon verjetno še boljša izbira, se bo pa odlično obnesel ob toplih predjedeh in lažjih glavnih jedeh. Zelo kulinarično in odlično poletno vino!

  • modri pinot : 100 %

Letnik 2018 je zaznamoval močan napad peronospore v juniju kateremu pa je sledilo toplo in suho poletje. Dež v začetka septembra je prisilil vinarje, da so zaradi gnilobe nekoliko pohiteli s trgatvijo pri ranih sortah. Toplo in suho nadaljevanje septembra je omogočilo da so vinogradniki lahko počakali s trgatvijo do polne zrelosti. Vina letnika 2018 imajo v naši kleti poudarjene kisline, alkoholne stopnje so nižje, sortne značilnosti so jasne in lepo definirane. Gre za klasičen štajerski letnik.

klasična metoda, 48 mesecev zorenja na kvasovkah.

  • Vsebnost alkohola: 12,00 % vol.
  • Kislost: 6,52 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 3,4 g/l
  • Vrsta zamaška: pluta

V odlični formi že danes, popiti med 2024-2027.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica