Einkaufswagen (0)
Gelber Muskateller slo

2019 Rumeni muškat

Belo vino

10.90 €

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlatorumena. Cvetica je poudarjena, z mladostno, jasno definirano cvetico po muškatnem grozdju. V ozadju najdemo še kanček medu, suhe marelice ter začimbe kot je muškatni orešček. Zelo suho, lažjega telesa, a polnega okusa. Z jasnimi zrelimi kislinami in dolgim muškatnim pookusom. Vino zaradi polnosti okusa in lažjega telesa navkljub obilici arome deluje zelo pitno in se odlično znajde ob hrani. Pristen štajerski muškat!

Sosedje Avstrijci si ga privoščijo kot aperitiv, k hladnim jedem, sicer se izvrstno ujame s pikantnejšo hrano. Čudovito pomladansko in poletno vino.

  • rumeni muškat: 100%

Hladna meseca april in maj sta napovedala nekoliko kasnejšo trgatev, a vroč junij je kazal, da bo skoraj vse nadoknadil. Trgatev se je za pozne sorte kljub temu prevesila krepko v oktober. 2019 je bil količinsko obilen, kakovost vin pa je zelo odvisna od spretnosti vinarja. V naši kleti smo z rezultati zelo zadovoljni. Dobili smo klasična štajerska vina z lepimi, pestrimi sortnimi aromami in zelo zmernimi alkoholnimi stopnjami.

Vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

  • Alkoholna stopnja: 11,50 % vol.
  • Vsebnost kislin: 7,25 g/l
  • Ostanek nepovretega sladkorja: 1,5 g/l
  • Zamašek: Stelvin Lux

Ta hip v polni formi, najboljši kadar je mlad. Popiti med 2020 in 2023.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica