Einkaufswagen (0)
Welschriesling slo

2019 Laški rizling

Belo vino

6.90 €

Vklj. 22% DDV

Barva je nežna zlatorumena z zelenkastimi odtenki z lepim leskom. Cvetica je nežna, sadna, mladostna. Prijetna in vabljiva. Spominja na sveže kontinentalne sadeže, rumena in zelena jabolka. V ustih je suho, lažjega telesa in s prijetnimi dokaj izraženimi kislinami, ki pokažejo poreklo tega vina. Prijetnega okusa z lepim, jasnim, svežim zaključkom. Dobra štajerska klasika.

Laški rizling 2019 ni izbirčen, poda se k vsaki hrani, tudi h kakšni malce zahtevnejši. Ker je lažjega telesa je hkrati tudi izvrstno poletno vino, primerno za mnogotere priložnosti, kot so pikniki, zabave oz. za vsakdanje gurmanske užitke.

Hladna meseca april in maj sta napovedala nekoliko kasnejšo trgatev, a vroč junij je kazal, da bo skoraj vse nadoknadil. Trgatev se je za pozne sorte kljub temu prevesila krepko v oktober. 2019 je bil količinsko obilen, kakovost vin pa je zelo odvisna od spretnosti vinarja. V naši kleti smo z rezultati zelo zadovoljni. Dobili smo klasična štajerska vina z lepimi, pestrimi sortnimi aromami in zelo zmernimi alkoholnimi stopnjami..

  • laški rizling: 100%

Vretje v nerjavečih cisternah, zorenje na finih drožeh.

  • Vsebnost alkohola: 11,50 % vol.
  • Kislost: 7,26 g/l
  • Vsebnost ostanka sladkorja: 1,5 g/l
  • Vrsta zamaška: Stelvin Lux

Ta hip v polni formi, najboljši bo v svojem prvem letu, a zelo dober še leto ali dve, tja do leta 2023.

Dveri Pax Weingut Pater Egon
VINO JE KULTURA IN JE VEDNO VELJAL ZA VEZNI ČLEN DRUŽBE.

Mag. Pater Egon Homann OSB

Vaša košarica